Кулинарни рецепти » Булгур с праз и сини сливи

 Булгур с праз и сини сливи

Продукти:

• 3-4 стръка праз (бялата част)
• 1 ч.ч. булгур
• 100 г сушени сливи
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме булгура за 3-4 часа в студена вода, след което го отцеждаме. Бланшираме сливите във вряща вода, за да поомекнат, и също ги отцеждаме.

Нарязваме праза на тънки кръгчета и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, добавяме булгура, сипваме малко гореща вода и поръсваме червения пипер.

Варим на тих огън, докато булгурът омекне. Накрая прибавяме сливите, посоляваме на вкус и продължаваме да варим, докато сливите омекнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало