Продукти: (за 4 порции)
• 250 г ориз
• 50 г краве масло
• 1 средно голяма глава лук
• 2 с.л. олио
• 600 мл зеленчуков бульон
• 100 г настърган кашкавал
• 100 г гъби
• 5-6 домата
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Добавяме ориза и пържим, като непрекъснато бъркаме. Когато оризът стане прозрачен, наливаме бульона, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме на слаб огън, докато оризът омекне напълно.
В отделен съд разтопяваме маслото, прибавяме обелените и настъргани домати и нарязаните гъби и задушаваме. Накрая сипваме ориза и настъргания кашкавал и разбъркваме добре сместа.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...