Продукти за 1 порция:
• 3-4 с.л. овесени ядки
• сметана /или консервирано прясно мляко/
• 1 връзка корени за супа
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме корените за супа в малко вода.
Кипваме овесените ядки в малко вода, към която сме прибавили 1 щипка сол и 1 ч.л. от отварата от корените за супа. Варим съвсем малко, докато овесените ядки понабъбнат. /По желание можем да разредим с малко вода./
Изсипваме леко набъбналата овесена каша в затоплена чиния. Заливаме със сметана /или гъсто консервирано прясно мляко/ и посипваме със захар.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...