Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 1 к.ч. силно кафе
• 1 ч.ч. захар
• 2 яйца
• 250 г сметана
• 30 г желатин
Начин на приготвяне:
На слаб огън разбиваме яйцата заедно с млякото и захарта. Кипваме и прибавяме отцеденото кафе. Варим, докато сместа се сгъсти.
Добавяме накиснатия в малко хладка вода желатин и бъркаме, докато той се разтвори.
Разбиваме сметаната и лъжичка по лъжичка прибавяме към нея желиращия се крем. Бъркаме непрекъснато. Разпределяме готовия крем в стъклени чаши и оставяме да желира.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...