Продукти:
• 400 г грухана пшеница
• 200 г захар
• 100 г стафиди
• 20 г нишесте
• 25 г пудра захар
• 1 ч.л. канела
• 50 г орехови ядки
Начин на приготвяне:
Варим житото на тих огън, докато омекне, след това го пасираме на каша, в която слагаме захарта, стафидите, смлените орехи и размитото в малко студена вода нишесте.
Варим кашата още 10 минути, като бъркаме непрекъснато. След като я свалим от огъня и изстине, я наръсваме с пудра захар и канела.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....