Кулинарни рецепти » Конфитюр от круши със синьо кюрасо

 Конфитюр от круши със синьо кюрасо

Продукти:

• 1 кг узрели круши
• 3 зърна карамфил
• 100 мл портокалов сок
• 3 г лимонена киселина
• 15 г желатин
• 50 мл синьо кюрасо
• 100 мл сухо бяло вино
• 150 г захар
• 2 мл крушова есенция

Начин на приготвяне:

Крушите обелваме, почистваме от семките и нарязваме на кубчета. Слагаме карамфила, портокаловия сок, кюрасото, бялото вино и лимонената киселина и варим 4 мин при непрекъснато бъркане.

Подправяме с крушова есенция, добавяме захарта и желатина. Бъркаме до разтварянето им и насипваме в буркани, които веднага затваряме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало