Продукти:
• 5 кг грозде
• 1,250 кг захар
• 3-4 листа индрише
• 1 ч.л. винена киселина
Начин на приготвяне:
Избираме добре узряло грозде и оронваме зърната. Поръсваме ги със захарта и оставяме да престоят 5-6 часа.
Загряваме съда на слаб огън, докато се разтопи захарта. Засилваме огъня, варим 5-6 мин и охлаждаме. Ароматизираме с индришето и варим на умерен огън, докато сиропът се сгъсти като за сладко. От време на време с решетеста лъжица обираме изплувалите семена. Малко преди да свалим от огъня прибавяме винената киселина.
Разливаме горещия конфитюр в затоплени буркани.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...