Продукти:
• 1 кг ягоди
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтозу
• 100 мл гореща вода
Начин на приготвяне:
Посипваме ягодите с половината захар. Заливаме ги с горещата вода. След 5-6 часа прецеждаме сока, добавяме останалата захар и варим сироп на слаб огън.
След като сиропът се сгъсти, добавяме ягодите, варим още 10 мин и слагаме лимонтозуто. Махаме пяната с решетеста лъжица, отстраняваме от огъня и наливаме сладкото в сухи буркани.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...