Кулинарни рецепти » Къри от агнешки мозък

 Къри от агнешки мозък
/Индия/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 агнешки мозъка
• 100 г краве масло
• 2 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 дафинови листа
• сок от половин лимон
• 1 ч.л. кориандър
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 карамфилчета
• 1/2 ч.л. канела
• 1 зърно кардамон
• 6 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме мозъците наполовина, заливаме ги с подсолена и подкиселена вода и ги задушаваме 15 мин на слаб огън.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме заедно с кориандъра, червения пипер и канелата. Щом омекнат, сипваме киселото мляко и разбъркваме. Прибавяме отцедения мозък, дафиновите листа, карамфилчетата, кардамона и черния пипер.

Пържим още 5-6 мин при непрекъснато бъркане. Накрая сипваме 300 мл бульон от отцедения мозък и варим 20-30 мин на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало