Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг свински крачка
• 750 г дребен лук /арпаджик/
• 1-2 глави лук
• 6-7 с.л. свинска мас
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 моркова
• 1 к.ч. червено вино
• 1 дафинов лист
• 1 голяма глава чесън
• 1 равна с.л. брашно
• 15-20 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре свинските крачка и ги разцепваме по дължина.
Запържваме леко ситно нарязания лук в 4 с.л. от маста. Прибавяме червения пипер и доматеното пюре и разреждаме запръжката с виното. Пускаме крачката в получения сос, посоляваме ги и ги оставяме да се варят на умерен огън.
В останалата мазнина запържваме обеления арпаджик и нарязаните на кубчета моркови, след което ги прибавяме към крачката заедно с дафиновия лист, зърната черен пипер, скилидките чесън и размитото в малко хладка вода брашно.
Замазваме капака на тенджерата с тесто и оставяме ястието да се вари около 3 часа на тих огън.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...