Продукти: (за 4-5 порции)
• 20-25 съвсем млади лозови листа
• перата на 3 стръка пресен лук
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 3 с.л. препечено брашно
• 50 г фиде
• 2 жълтъка
• 3-4 с.л. сметана /или кисело мляко/
• копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно перата на лука и ги задушаваме в маслото и 2 с.л. вода.
Щом се позадушат прибавяме препеченото брашно, разбъркваме и заливаме с 6 ч.ч. топла вода. Кипваме супата, слагаме нарязаните на ивички лозови листа и посоляваме.
След 10-15 мин прибавяме натрошеното фиде. Варим още 10 мин, след което застройваме супата с жълтъците, разбити със сметаната. Накрая поръсваме със ситно нарязан копър.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...