Кулинарни рецепти » Задушено шкембе

 Задушено шкембе
/Румъния/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешко шкембе
• 1 телешко краче
• 1 жълтък
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 тиквичка
• 1 парче целина
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. брашно
• 20 г краве масло
• 6 зрънца черен пипер
• 1 дафинов лист
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме шкембето, заливаме го със студена вода, прибавяме телешкото краче и възваряваме. Обираме пяната, прибавяме подправките и нарязаните лук, тиквичка и целина. Посоляваме и варим до омекване.

Изваждаме шкембето и крачето от тенджерата. Нарязваме шкембето на квадратчета, а от крачето отделяме месото и го нарязваме на кубчета. Връщаме ги обратно в тенджерата.

Почистваме моркова и го настъргваме на едро ренде. Изпържваме го в маслото, поръсваме с брашното, и също го позапържваме. Заливаме с малко бульон от шкембето и задушаваме 15 мин.

Прибавяме жълтъка, разбит с лимонов сок, разбъркваме добре и прибавяме сместа към шкембето. Подгряваме ястието 10-15 мин на много тих огън така, че да не се стигне до завиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало