Кулинарни рецепти » Козуначени кифли с горски плодове

 Козуначени кифли с горски плодове

Продукти:

• 600 г брашно
• 200 г захар
• 100 г маргарин за готвене
• 1 ч. л. сол
• 40 г прясна мая
• 1 яйце за намазване

За плънката:

• 300 г микс от горски плодове (къпини, ягоди, боровинки)
• 150 г пудра захар

Начин на приготвяне:

От посочените продукти замесваме козуначено тесто, което разточваме на кора с дебелина 5 мм. Изрязваме малки питки, чиито краища изтегляме леко.

В средата на всяка питка слагаме плънка от горски плодове (пресни или замразени) и поръсваме с пудра захар. Краищата намазваме с разбитото яйце и слепваме. Кифличките оставяме да втасат.

След това мажем отгоре с яйце и печем в предварително загрята умерена фурна (180°C) до зачервяване. Още топли ги поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало