Продукти:
• 600 г брашно
• 200 г захар
• 100 г маргарин за готвене
• 1 ч. л. сол
• 40 г прясна мая
• 1 яйце за намазване
За плънката:
• 300 г микс от горски плодове (къпини, ягоди, боровинки)
• 150 г пудра захар
Начин на приготвяне:
От посочените продукти замесваме козуначено тесто, което разточваме на кора с дебелина 5 мм. Изрязваме малки питки, чиито краища изтегляме леко.
В средата на всяка питка слагаме плънка от горски плодове (пресни или замразени) и поръсваме с пудра захар. Краищата намазваме с разбитото яйце и слепваме. Кифличките оставяме да втасат.
След това мажем отгоре с яйце и печем в предварително загрята умерена фурна (180°C) до зачервяване. Още топли ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...