Кулинарни рецепти » Козуначени кифли с горски плодове

 Козуначени кифли с горски плодове

Продукти:

• 600 г брашно
• 200 г захар
• 100 г маргарин за готвене
• 1 ч. л. сол
• 40 г прясна мая
• 1 яйце за намазване

За плънката:

• 300 г микс от горски плодове (къпини, ягоди, боровинки)
• 150 г пудра захар

Начин на приготвяне:

От посочените продукти замесваме козуначено тесто, което разточваме на кора с дебелина 5 мм. Изрязваме малки питки, чиито краища изтегляме леко.

В средата на всяка питка слагаме плънка от горски плодове (пресни или замразени) и поръсваме с пудра захар. Краищата намазваме с разбитото яйце и слепваме. Кифличките оставяме да втасат.

След това мажем отгоре с яйце и печем в предварително загрята умерена фурна (180°C) до зачервяване. Още топли ги поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало