Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 2 пакетчета краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. ром
• 1 щипка сол
За пълнежа:
2 шоколада от по 90-100г /бял и кафяв/
10-12 ореха
1 жълтък
1 с.л. сметана
2 с.л. кокосови стърготини
6-7 с.л. счукана карамелизирана захар
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
От изброените продукти омесваме гладко тесто, слагаме го в найлонов плик и оставяме за 1 денонощие в хладилника. Разточваме тестото на тънък лист и режем правоъгълници. В единия им край слагаме по една плочка от бял шоколад, а в другия - тъмна.
Завиваме кифличките, пъхайки от ореховите ядки. Мажем отгоре с бития със сметаната жълтък. Поръсваме със счукания карамел и стърготините и печем 15-20 минути в предварително сгорещена фурна.
Заделяме малко от шоколадите, които разтапяме на водна баня и пръскаме готовите кифлички произволно с помощта на вилица, така че да има светли и тъмни лентички.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...