Продукти: (за 4 порции)
• 3 разточени кори от готово тесто
• 4 с.л. краве масло
• 1 ч.л. олио
• 1 средно голяма глава лук
• 1 1/2 ч.л. къри
• 100 г лютеница
• 12 сурови, обелени кралски скариди
• 1 малка ябълка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 190°С.
Разтопяваме 3 с.л. масло и намазваме едната кора. Похлупваме я с втората, пак намазняваме и слагаме третата и пак я мажем. Нарязваме корите на квадрати със страна 10 см. Подреждаме квадратчетата в тавата на малко разстояние едно от друго. Притискаме леко всяко квадратче, така че да се получи вдлъбнатинка. Печем ги 8-10 мин. до поруменяване. Оставяме ги да поизстинат и ги подреждаме в чиния за сервиране.
В тиган загряваме останалото масло и олиото, задушаваме настъргания лук, прибавяме лютеницата, кърито, скаридите и разбъркваме добре. Оставяме всичко на котлона 2 мин като периодично бъркаме. Разпределяме този пълнеж по корите, наръсваме с настъргана ябълка и магданоз и поднасяме.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...