Кулинарни рецепти » Пирожки със скариди

 Пирожки със скариди

Продукти: (за 4 порции)

• 3 разточени кори от готово тесто
• 4 с.л. краве масло
• 1 ч.л. олио
• 1 средно голяма глава лук
• 1 1/2 ч.л. къри
• 100 г лютеница
• 12 сурови, обелени кралски скариди
• 1 малка ябълка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 190°С.

Разтопяваме 3 с.л. масло и намазваме едната кора. Похлупваме я с втората, пак намазняваме и слагаме третата и пак я мажем. Нарязваме корите на квадрати със страна 10 см. Подреждаме квадратчетата в тавата на малко разстояние едно от друго. Притискаме леко всяко квадратче, така че да се получи вдлъбнатинка. Печем ги 8-10 мин. до поруменяване. Оставяме ги да поизстинат и ги подреждаме в чиния за сервиране.

В тиган загряваме останалото масло и олиото, задушаваме настъргания лук, прибавяме лютеницата, кърито, скаридите и разбъркваме добре. Оставяме всичко на котлона 2 мин като периодично бъркаме. Разпределяме този пълнеж по корите, наръсваме с настъргана ябълка и магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало