Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г телешко шкембе
• 1 к.ч. кисело или прясно мляко
• 1 глава чесън
• черен и червен пипер
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Пущаме шкембето във вряща вода, както е цяло, за да запазим хранителните му качества. Варим на умерен огън, докато започне да омеква /около 2 часа/. Изваждаме го, отцеждаме и го нарязваме на малки парченца.
Прецеждаме бульона и връщаме в него нарязаното шкембе. Застройваме чорбата с киселото /прясното/ мляко, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер.
Отделно предлагаме оцет, смесен със счукания с малко сол чесън.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...