Продукти: (за 4-6 порции)
• 200 г бял дроб
• 100 г сърце
• 150 г черва
• 150 г шкембе
• 100 г бъбреци
• 3-4 глави лук
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 6-7 скилидки чесън
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме овчите дреболии на парченца и ги сваряваме в 1 л вода заедно с цепнатите на кръст глави лук.
В отделен съд разбиваме киселото мляко с брашното и го прибавяме към сварените дреболии. Слагаме счуканите с малко сол скилидки чесън, разтопеното краве масло, червения и черния пипер. Посоляваме на вкус и поднасяме.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...