Продукти: (за 6 порции)
• 150 г пушена сланина
• 2 стръка праз
• половин глава целина
• 3-4 картофа
• 10-15 зърна черен пипер
• смлян черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на малки кубчета и пържим, докато леко се зачерви. Прибавяме нарязаната на кубчета целина и ситно нарязания праз.
Когато целината поомекне, прибавяме нарязаните на кубчета картофи и също ги изпържваме. Наливаме 6-7 ч.ч. гореща вода, пущаме 10-15 зрънца черен пипер и доваряваме супата. След като я отстраним от огъня, поръсваме със смлян черен пипер.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...