Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 овча глава
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 5-6 скилидки чесън
• 2-3 с.л. оцет
• 1 яйце
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме овчата глава в тенджера под налягане и заливаме с подсолена вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30 мин.
Изваждаме главата, обезкостяваме я и връщаме месото в прецедения бульон. Слагаме отново чорбата на огъня само да заври. Прибавяме топлото мляко и сервираме.
Отделно поднасяме счукания чесън, който сме смесили с оцета и разбитото яйце.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...