Кулинарни рецепти » Джобчета от бутер тесто

 Джобчета от бутер тесто

Продукти за 4-5 порции:

• 1 пакет замразено бутер тесто
• 3-4 стръка пресен лук
• 350 г пражка шунка
• 250 г по-мазен кашкавал
• 1 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. заквасена сметана
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Оставяме замразеното тесто 2-3 мин да се отпусне и го разточваме на кора с дебелина 1 см. Нарязваме го на ленти и намокряме краищата им.

Смесваме наситнения лук, накълцаната на ситно шунка и настъргания кашкавал. Разбъркваме добре.

В друг съд смесваме сметаната с размитото в малко хладка вода доматено пюре. Подправяме със сол и черен пипер. Съединяваме двете смеси.

С лъжичка слагаме по малко от пълнежа в началото на всяка тестена лентичка. Завиваме на джобче. Прищипваме плътно краищата.

Обливаме тавата със студена вода, нареждаме джобчетата на малко разстояние едно от друго, и печем 15-20 мин на 220°С, докато равномерно поруменеят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало