Продукти:
• 700 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.ч. вода
• 1 глава лук
• 1 морков
• 5 твърдо сварени яйца
• 1 сурово яйце
• 1-2 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, содата, водата и 1 ч.л. сол омесваме гладко тесто, което разточваме на кора с дебелина 5-6 мм.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото заедно с настърганите моркови. Щом зарзаватът поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме настърганите яйца. Подправяме с наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Изрязваме от тестото кръгчета с диаметър 10-12 см и разпределяме плънката върху едната половина на всяко кръгче. Намазваме краищата на кръгчетата с разбитото сурово яйце, прегъваме ги на две и слепваме намазаните краища.
Печем кифличките в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...