Продукти:
• 250 г картофи
• 1 ч.ч. брашно
• 60 г сланина
• 2-3 стръка зелен лук
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода и ги обелваме, докато са още топли. После ги намачкваме и ги смесваме с брашното, 1 ч.ч. вода и едро нарязания лук.
Оформяме от сместа кръгли пирожки, като във всяка пирожка слагаме по малко от сланината, която сме нарязали на дребни кубчета. Пържим пирожките и от двете страни в силно сгорещено олио, докато получат златисто оцветяване.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...