Кулинарни рецепти » Маринована капия

 Маринована капия

Продукти:

• 5 кг червена месеста “Капия”
• 300 г сол
• 400 г захар
• бахар и черен пипер на зърна
• 500 мл оцет
• олио

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от семената и във всяка слагаме по 1 ч.л. сол. Леко разтръскваме и изсипваме солта. Редим ги в буркани с отворите нагоре. Оставяме ги така 12 часа. Сипваме сока, който са си пуснали в оцета, подслаждаме със захарта и кипваме.

Между пиперките слагаме дафинов лист, черен пипер и бахар и ги заливаме с охладената марината до 2 см под ръба на буркана. Доливаме с леко препържено и изстинало олио. Затваряме херметически и държим на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало