Продукти:
• 7-8 червени доматчета
• 2-3 моркова
• 1 червена чушка „Капия”
• 2-3 розички карфиол
• 3-4 листа целина
• 3-4 с.л. оцет
• 1 с.л. сол
• 1/2 с.л. захар
• 1 аспирин
Начин на приготвяне:
Надупчваме доматчетата и с вилица. Надупчваме и чушката, без да махаме семената. Нарязваме морковите на колелца.
На дъното на буркан от 800 мл слагаме подправките и го пълним с подготвените зеленчуци. Наливаме вода до гърлото, затваряме херметически и оставяме на слънце за 10 дни, като периодично обръщаме буркана ту нагоре, ту надолу.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...