Продукти:
• 7-8 червени доматчета
• 2-3 моркова
• 1 червена чушка „Капия”
• 2-3 розички карфиол
• 3-4 листа целина
• 3-4 с.л. оцет
• 1 с.л. сол
• 1/2 с.л. захар
• 1 аспирин
Начин на приготвяне:
Надупчваме доматчетата и с вилица. Надупчваме и чушката, без да махаме семената. Нарязваме морковите на колелца.
На дъното на буркан от 800 мл слагаме подправките и го пълним с подготвените зеленчуци. Наливаме вода до гърлото, затваряме херметически и оставяме на слънце за 10 дни, като периодично обръщаме буркана ту нагоре, ту надолу.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...