Продукти:
• 7-8 червени доматчета
• 2-3 моркова
• 1 червена чушка „Капия”
• 2-3 розички карфиол
• 3-4 листа целина
• 3-4 с.л. оцет
• 1 с.л. сол
• 1/2 с.л. захар
• 1 аспирин
Начин на приготвяне:
Надупчваме доматчетата и с вилица. Надупчваме и чушката, без да махаме семената. Нарязваме морковите на колелца.
На дъното на буркан от 800 мл слагаме подправките и го пълним с подготвените зеленчуци. Наливаме вода до гърлото, затваряме херметически и оставяме на слънце за 10 дни, като периодично обръщаме буркана ту нагоре, ту надолу.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...