Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 домата
• 200 г леща
• 7-8 ч.ч. пилешки бульон
• 2 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 2 дафинови листа
• 1 с.л. наситнена прясна мащерка
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера слагаме лещата, ситно нарязания лук, нарязаните домати, чесъна, мащерката, дафиновите листа и 1 ч.л. черен пипер. Наливаме бульона и варим 5 мин на силен огън.
Намаляваме огъня и варим още 20-25 мин, докато супата се сгъсти. Накрая подправяме със захар и сол на вкус.
Организмът на жената преживява драматични промени през пубертета, след като стане майка, по време на менопаузата. Точно по тази причина тийнейджърките и зрелите дами пълнеят по различен начин и съотве...
Изборът на този плод напомня за някакъв ритуал, а всъщност си е чиста лотария. Докато не разрежем динята, ние не знаем на какво сме попаднали - на анемичен и съвършено безвкусен екземпляр или на сочно...
Две тpeти от населението на Земята смятат, че ако не започнат деня си с чашка димящо кафе, няма смисъл въобще да се събуждат. Ароматната напитка, позната още от древността, дължи името си на етиопск...
От всички зърнени култури овесените ядки са най-пълноценната и лечебна храна за човешкия организъм. Освен това полезни за здравето са овесените люспи и овесената слама. Какво съдържа? В хим...