Продукти: (за 5-6 порции)
• 2 кг пресен млад спанак
• 5 с.л. зехтин
• сокът от 2 лимона
• 2 скилидки чесън
• настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме спанака, нарязваме го на ситно и го пущаме в сгорещения зехтин. Добавяме счукания чесън, индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркваме и задушаваме само 3-4 мин, колкото спанакът да омекне. Сваляме от огъня и подправяме с прясно изцеден лимонов сок.
Посочените стойности са за ккал. в 100 г от съответните продукти. Авокадо – 160 Ананас – 48 Аспержи – 20 Атлантическа сьомга – 142 Бадемово масло – 884 Банани – 89 Броколи – 34 Бял...
Науката и практиката на съвременното хранене все повече се обръща към хранителни продукти с пълноценни качества и малък обем. Функционалното хранене измества едностранчивите и скъпи диети. Здравословн...
Приготвяни no безброй начини още от древността, философски символ на зачатието, на началото и края, яйцата са едни от най-често консумираните продукти на планетата. Нещо повече, въпреки някои опити да...
Маслото от сочни маслини е уникален продукт, който стои в основата на прословутата средиземноморска диета, гарантираща завидно здраве и дълголетие. * Идеално балансираният състав на зехтина допринас...