Продукти: (за 4 порции)
• 20-25 главички брюкселско зеле
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 1 глава лук
• 2 картофа
• 30 г краве масло
• 2 с.л. кисело мляко
• 6 ч.ч. зеленчуков бульон
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме моркова, магданозения корен и лука на тънки филийки и ги запържваме в разтопеното масло. Кипваме зеленчуковия бульон и сипваме нарязаните на кубчета картофи. Изчакваме отново да заври и прибавяме запържените зеленчуци.
Варим 10-15 мин и пускаме брюкселското зеле. Варим още 10-15 мин, опитваме на сол и застройваме с киселото мляко. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан копър.
Диетолечението се налага, когато креатинониновият клирънс спадне под 60 мл./мин и креатининът се увеличи над 200 микромол/литър. То включва контрол на приеманата вода, натрий, калий, калций, фосфор, б...
Често казват, че женските пъпеши с по-широко петно отдолу са по-вкусни от мъжките. Не вярвайте! Както ангелите, така и пъпешите нямат пол. Ширината на петното не е свързана нито с вкуса на плода, нито...
За да не се допусне появата на рак на млечната жлеза през менопаузата, трябва да се съблюдава строг режим на рационално хранене. Хроничното преяждане, увеличената употреба на животински мазнини с висо...
Науката и практиката на съвременното хранене все повече се обръща към хранителни продукти с пълноценни качества и малък обем. Функционалното хранене измества едностранчивите и скъпи диети. Здравословн...