Продукти: (за 4 порции)
• 4-5 домата
• 1 шепа доматчета “Чери”
• 250 г грах
• 4-5 твърдо сварени яйца
• 1-2 с.л. зехтин
• 1 ч.л. къри на прах
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 1 ч.л. куркума
• 1-2 щипки лют червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме кърито, кориандъра и куркумата в сгорещената мазнина. Прибавяме граха, наливаме малко топла вода, посоляваме и задушаваме, докато поомекне.
Добавяме нарязаните домати и продължаваме да задушаваме. Към края слагаме дребните доматчета и нарязаните яйца.
Подправяме готовото ястие с лют червен пипер, опитваме на сол и задушаваме още 5-6 мин на тих огън. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.
Мазнини се консумират преди обяд, въглехидрати - вечер, зъбите се мият често, спи се на студено... Тези малко странни, но полезни навици, съчетани помежду си, гарантират, че ще можете да стопите повеч...
Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...
Няма съмнение, че ще се изненадате от свръхоригиналните и даже стряскащи теории, споделяни от все повече американски диетолози, според които ние дебелеем, защото робуваме на остарели представи за хран...
Дори през ученическите си години да сте били съвсем наясно с таблицата на Менделеев, сега едва ли сте в състояние да изброите всички полезни за тонуса, либидото и добрата ви форма микроелементи и амин...