Продукти: (за 20 сладки)
• 150 г нискомаслен маргарин
• 150 г фурми без костилки
• 150 г пълнозърнесто брашно
• 2 ч.л. бакпулвер
• 4 с.л. какао
• 4 с.л. мармалад от ябълки и круши
• 6 с.л. прясно мляко
• 2 с.л. кокосово брашно
• 50 г едро нарязани орехови ядки
Начин на приготвяне:
Попарваме фурмите във вряла вода, отцеждаме и ги нарязваме на ситно. Разбиваме маргарина заедно с фурмите и постепенно прибавяме пресятото с бакпулвера брашно, като го редуваме с какаото, размито в 2 с.л. гореща вода, мармалада и разтвореното в млякото кокосово брашно.
Накрая прибавяме орехите, омесваме добре и разстиламе тестото в намаслена правоъгълна форма за кекс. Заглаждаме отгоре и печем 45 мин при температура 160°С. Изчакваме готовия сладкиш да поизстине и го нарязваме на 20 квадратчета.
Едно сладкишче съдържа: Енергия – 91 ккал/382 кДж; Въглехидрати – 8,3 г.
Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...
Японските жени живеят повече от всички други по света. Освен това те запазват през голяма част от живота си стройна фигура и свежа кожа, блестящи и гъсти коси. И всеки би се запитал как се удава на яп...
За ефективното сваляне на килограми разговаряме с д-р Донка Байкова, доктор по медицина, специалист по хранене и диетика. - Доц. Байкова, вие винаги сте давали много полезни съвети на нашите чита...
Те съдържат много витамини и минерали - това ви е добре известно. Трябва обаче да разберете от кой точно плод се нуждае организмът ви. Три сухи кайсии покриват нашите дневни нужди от витамин А ...