Продукти: (за 20 топчета)
• 50 г сушени кайсии
• 50 г стафиди
• 2 с.л. сушени смокини
• 25 г бадеми
• 25 г лешници
• 3 с.л. лимонов сок
• 50 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Смиламе плодовете и ядките или ги пасираме с миксер. Прибавяме 2 с.л. лимонов сок и пасираме отново.
Поръсваме останалия лимонов сок, разбъркваме и оформяме от сместа малки топчета, които овалваме в разтопения шоколад и нареждаме върху намаслено алуминиево фолио, за да се охладят.
Едно топче съдържа: Енергия – 42 ккал/176 кДж; Въглехидрати – 4,95 г.
Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...
Приготвяни no безброй начини още от древността, философски символ на зачатието, на началото и края, яйцата са едни от най-често консумираните продукти на планетата. Нещо повече, въпреки някои опити да...
Всички знаем, че ограничим ли храната – ще отслабнем. Не е необходимо обаче непременно да гладувате. Много по-умно от ваша страна ще бъде, ако веднъж завинаги разберете, че храната не ви е враг, стига...
За ефективното сваляне на килограми разговаряме с д-р Донка Байкова, доктор по медицина, специалист по хранене и диетика. - Доц. Байкова, вие винаги сте давали много полезни съвети на нашите чита...