Продукти: (за 4 порции)
• 2 праскови
• 250 г малини
• 1 1/2 кофичка нискомаслено кисело мляко
• 4 ч.л. овесени ядки
• 4 ч.л. смлени бадемови ядки
Начин на приготвяне:
Нарязваме прасковите на малки парченца и заедно с малините ги разбъркваме с киселото мляко. Разпределяме сместа в чашите за сервиране и поръсваме отгоре с препечените овесени ядки и бадеми.
Една порция съдържа: Енергия – 165 ккал/699 кДж; Въглехидрати – 21,65 г.
Хроничният панкреатит е възпалително заболяване на задстомашната жлеза. Причинява се най-често от повтарящи се кризи и възпаления на жлъчния мехур и пътища, съпътстващи жлъчно-каменна болест. Честа пр...
Известна е като гръцкият символ на плодовитостта. По нашите земи е пренесена далеч преди създаването на българската държава. Идеална е и за цяр, и за деликатес на трапезата. Още бащата на медицината Х...
За да са здрави тялото и умът ни, освен от белтъчини, мазнини, въглехидрати и витамини те се нуждаят от цинк, мед, желязо и куп други елементи, присъстващи в Менделеевата таблица. Наистина, техните ко...
В последно време нашумя поредната теза за храненето на човека, свързано с типа на кръвната му група. Според тази теория в храната се съдържат специфични протеини (белтъчини), наречени лектини, които, ...