Продукти: (за 6 порции)
• 2 ябълки
• 2 банана
• 4 с.л.вода
• 50 г нискомаслен маргарин
• 2-3 с.л. мармалад от ябълки и круши
• 4 с.л. пълнозърнесто брашно
• 1 ч.ч. овесени ядки
• 2 с.л. слънчогледови семки
Начин на приготвяне:
Почистваме ябълките от семената и ги нарязваме на малки парченца, без да ги белим. Прибавяме обелените и нарязани на кръгчета банани, наливаме водата и варим на умерен огън, докато плодовете омекнат. Прехвърляме ги в намаслена тавичка.
Стопяваме маргарина заедно с мармалада. Прибавяме брашното, овесените ядки и слънчогледа, разбъркваме и разстиламе тази смес върху плодовете. Печем 20 мин при температура 180°С.
Една порция съдържа: Енергия – 181 ккал/806 кДж; Въглехидрати – 28,5 г.
За лечебните свойства на омайничето е споменавал още Хипократ. Коренът има затягащо и болкоуспокояващо действие. Използва се при метеоризъм, болести на черния дроб, жлъчката, бъбреците, при бронхит, т...
Ако искате да сте в превъзходна форма – ще ви помогне здравословното хранене, разработено в прочутата американска клиника Мейо. Много британски журналисти твърдят, че малко преди историческата си побе...
Често се питате струва ли си да вземате допълнително витамини (думата идва от латинското vita - живот), или тези, които си доставяте по естествен път чрез храната, са ви напълно достатъчни, за да запа...
Те съдържат много витамини и минерали - това ви е добре известно. Трябва обаче да разберете от кой точно плод се нуждае организмът ви. Три сухи кайсии покриват нашите дневни нужди от витамин А ...