Продукти: (за 4 порции)
• 300 г фиде
• 400 г извара
• 2 яйца
• 2 с.л.захар
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме фидето в малко подсолена вода и отцеждаме. Прибавяме разбитата извара, разбитите жълтъци и захарта. Разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите белтъци.
С лъжица гребваме от сместа и пускаме в силно загрятата мазнина. Пържим до златисто оцветяване от двете страни.
Солта е позната на човечеството от стари времена отначало като вкусова подправка, а после като консервант. Едно от основните й значения е, че задържа водата в клетките и тъканите. При недостиг на сол ...
За лечебните свойства на омайничето е споменавал още Хипократ. Коренът има затягащо и болкоуспокояващо действие. Използва се при метеоризъм, болести на черния дроб, жлъчката, бъбреците, при бронхит, т...
В растителния организъм, освен органичните вещества, каквито са белтъците, мазнините, захарите и др. участват още много други химични елементи под формата на неорганични вещества. Основните химични ел...
Изборът на този плод напомня за някакъв ритуал, а всъщност си е чиста лотария. Докато не разрежем динята, ние не знаем на какво сме попаднали - на анемичен и съвършено безвкусен екземпляр или на сочно...