Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 картофа
• половин прясна зелка /около 400 г/
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 1 магданозен корен
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. сметана
• 4-5 ч.ч. зеленчуков бульон
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, сваряваме го в малко вода и отцеждаме. Загряваме маслото и запържваме в него нарязаните моркови и магданоз и сварения лук.
Възвираме бульона на огъня, посоляваме и пускаме в него нарязаните зеле и картофи и запържените зеленчуци. Варим до готовност. Накрая застройваме със сметаната.
Джиндифилът редуцира риска от рак на дебелото черво, тъй като потиска възпалителните процеси в червата, става ясно от ново научно проучване. Изследванията досега многократно показват, че овладяването ...
Много хора смятат, че жълтеещите зъби се дължат на редовна консумация на кафе, чай и на тютюнопушене. Съществуват обаче и редица лекарства, които могат да оцветят зъбите. Познати са следните мед...
Както гласи една древна легенда, пчелите са поискали от Бог да им помогне да защитават меда, който произвеждат. А Бог им отговорил: “Ще ви дам оръжие - остро жило, пълно с отрова. Но да знаете - ако е...
Особено важно за хората с язви и гастрити е да знаят съдържанието на баластните вещества в храните, които употребяват тъй като предозирането може да има отрицателен ефект. Когато се надхвърли оптима...