Диетични рецепти » Грис с мляко и конфитюр

 Грис с мляко и конфитюр

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. грис
• 3 ч.ч. прясно мляко
• конфитюр

Начин на приготвяне:

Кипваме млякото на огъня и сипваме на тънка струйка гриса. Бъркаме, докато сместа се сгъсти.

Прехвърляме в намаслена тавичка и запичаме в умерена фурна. Преди сервиране намазваме с конфитюр или сладко по избор.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Отслабвайте според фигурата си

Ханшът ви отчайва с размерите си... Дупето ви е плоско като дъска... Бюстът ви почти не се забелязва... Раменете ви са като на борец тежка категория... Според особеностите на физиката, с която човек с...

Хранене при ревматодоиден артрит

Доскоро се смяташе, че храната не влияе на самочувствието на болни от артрит. Чуждестранни учени обаче откриха връзката между артрита и поносимостта на хранителните продукти. Ескимосите например не ст...

Карамфиловото дърво

Домакините познават добре подправката карамфил, а стоматолозите още по-добре. Освен в зъболечението, карамфилът намира приложение и в парфюмерията. Какво знаем за тази екзотична подправка? П...

Лечебните свойства на мандарината

При китайците има обичай в новогодишната нощ да подаряват по две мандаринки, за да има в дома изобилие. Все пак, наименованието им – гум – на кантонски диалект означава злато. Всъщност тези кисело-сла...

Начало