Продукти: (за 4 порции)
• 2 портокала
• 2 ябълки
• 200 г грозде
• 2 броя киви
• 1/2 ч. ч. сметана
• 100 г ягоди
• 4 с. л. бяло полусухо вино
• 2 с. л. пудра захар
• 2 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме ябълките, напръскваме ги с лимоновия сок и ги поставяме в средата на чашата за сервиране. Около тях нареждаме гроздето и нарязаните портокал и киви, поръсваме с пудрата захар.
Напръскваме с виното, гарнираме със сметана и украсяваме с ягоди. Плодовата салата трябва да престои в хладилника 1-2 часа преди сервиране.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...