Продукти:
• 4 дюли
• 1 белтък
• 250 г пудра захар
• сокът от половин лимон
• 100 г настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Изпичаме дюлите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги пасираме. Разбиваме белтъка на твърд сняг, като внимателно прибавяме захарта и лимоновия сок.
Накрая съединяваме с пасираните дюли, разпределяме крема в стъклени купички и поръсваме с настърган шоколад.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...