Продукти:
• 4 дюли
• 1 белтък
• 250 г пудра захар
• сокът от половин лимон
• 100 г настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Изпичаме дюлите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги пасираме. Разбиваме белтъка на твърд сняг, като внимателно прибавяме захарта и лимоновия сок.
Накрая съединяваме с пасираните дюли, разпределяме крема в стъклени купички и поръсваме с настърган шоколад.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...