Продукти:
• 4 дюли
• 1 белтък
• 250 г пудра захар
• сокът от половин лимон
• 100 г настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Изпичаме дюлите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги пасираме. Разбиваме белтъка на твърд сняг, като внимателно прибавяме захарта и лимоновия сок.
Накрая съединяваме с пасираните дюли, разпределяме крема в стъклени купички и поръсваме с настърган шоколад.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...