Продукти: (за 6-8 порции)
• 500 г телешко шкембе
• 100 г сланина
• 150 г шунка
• 1 филия сух бял хляб
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 6-7 ч.ч. костена отвара
• черен пипер, магданоз
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме шкембето го в съд с костената извара /или студена вода/ и варим до омекване. Изваждаме и го нарязваме на ивици.
Нарязваме сланината на ситно и леко я запържваме. Прибавяме ситно нарязаните чесън и лук и ги задушаваме. Слагаме нарязаните шкембе и шунка, трохите от хляба, черен пипер и сол на вкус.
Заливаме всичко с прецедения бульон и варим 1 час на тих огън. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз и подправяме с оцет.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...