Продукти:
• 500 г сушени кайсии
• 500 г захар
• 500 мл сметана
• 100 г смлени бадемови ядки
Начин на приготвяне:
Кайсиите накисваме за една нощ във вода. На сутринта ги отцеждаме, слагаме в тенджера и наливаме вода, колкото да ги покрие. Варим ги 20 минути. След това отливаме половината вода, а към останалата с кайсиите прибавяме захарта и варим още 30 минути.
Изстиналите кайсии изсипваме в голяма плоска чиния. Разтваряме ги и във всяка слагаме по лъжичка сметана. Накрая заливаме кайсиите със сиропа, в който са врели, и отгоре поръсваме със смлените баде-мови ядки.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...