Продукти:
• 300 г галета
• 100 г захар
• 150 г маргарин
• 500 г къпини
• 1с.л. лимонов сок
• 50 г пудра захар
• 30 г орехи
Начин на приготвяне:
Запържваме половината захар и галетата в маргарина, като бъркаме непрекъснато. Посипваме къпините с останалата захар, добавяме чаша вода и загряваме на слаб огън.
Смесваме двете части и с лъжица ги прехвърляме в съда за сервиране. Изстудяваме за няколко часа. Поливаме с лимонов сок, смесен със пудра захар и посипваме със счукани орехи.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...