Кулинарни рецепти » Кебап от мерлуза с арпаджик

 Кебап от мерлуза с арпаджик

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг филе от мерлуза
• 1,5 к.ч. олио
• 1 ч.л. разтопено краве масло
• 1-2 глави чесън
• 500 г арпаджик
• 1 глава чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• 200 г гъби
• 1 равна ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на кубчета, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме дребно нарязания лук.

Последователно прибавяме и задушаваме доматеното пюре, размито с малко вода, червения пипер, арпаджика и гъбите. Когато сместа остане на мазнина, наливаме половината от виното и малко топла вода и възвираме.

Прибавяме скилидките чесън, рибата и разтопеното масло. Посоляваме и поръсваме с чубрица и черен пипер. Задушаваме още 10 мин. Преди да отстраним от огъня, наливаме останалото вино и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало