Кулинарни рецепти » Кебап от мерлуза с арпаджик

 Кебап от мерлуза с арпаджик

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг филе от мерлуза
• 1,5 к.ч. олио
• 1 ч.л. разтопено краве масло
• 1-2 глави чесън
• 500 г арпаджик
• 1 глава чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• 200 г гъби
• 1 равна ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на кубчета, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме дребно нарязания лук.

Последователно прибавяме и задушаваме доматеното пюре, размито с малко вода, червения пипер, арпаджика и гъбите. Когато сместа остане на мазнина, наливаме половината от виното и малко топла вода и възвираме.

Прибавяме скилидките чесън, рибата и разтопеното масло. Посоляваме и поръсваме с чубрица и черен пипер. Задушаваме още 10 мин. Преди да отстраним от огъня, наливаме останалото вино и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало