Продукти:
• 10 жълтъка
• 3/4 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. вино
• 300 мл сладка сметана
• 500 г пресни ягоди или малини
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците добре заедно с 1/2 ч.ч. захар. Внимателно добавяме виното до получаване на пухкав крем.
Разбиваме сладката сметана, докато стане устойчива пяна, и слагаме останалата захар. Смесваме с винения крем.
Във високи стъклени чаши редим 5-6 парчета плод, заливаме крема и отгоре украсяваме с останалите плодове. Охлаждаме в хладилника.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...