Продукти:
• 500 г кайма
• 500 г картофи
• 2 глави кромид лук
• 2 яйца
• 8 равни супени лъжици брашно
• 1 щипка кимион
• 1 щипка къри
• черен пипер
• сол
За панировката:
• 1 к.ч. галета
• 2 белтъка
• 4 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и лука и ги настъргваме. Смесваме ги с каймата и добавяме яйцата, брашното и подправките.
С мокри ръце оформяме плоски шницели и овалваме в галета. Разбиваме белтъците на сняг, потапяме шницелите и пържим до златисто в сгорещената мазнина.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...