Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг филе от морска риба
• 100 г брашно
• сол
• олио за пържене
За маринатата:
• 1,5 к.ч. оцет
• 1 к.ч. вода
• 1 глава лук
• 7-8 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. къри
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета с дебелина около 2 см. Посоляваме и овалваме в брашното. Изпържваме парчетата от двете страни в сгорещеното олио.
Разреждаме оцета с водата, прибавяме черния пипер, дафиновия лист и нарязания на филийки лук. Варим, докато лука омекне. Подправяме с кърито, което сме разбъркали с малко оцет и варим още 2-3 мин.
Заливаме изпържената риба с готовата марината и я оставяме да престои 1 денонощие в хладилника.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...