Кулинарни рецепти » Полуфабрикат от кайсии

 Полуфабрикат от кайсии

Продукти:

• 1 кг кайсии
• 1 ч.ч. захар
• на върха на лъжичката лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Изчистените и измити кайсии нарязваме на парченца, изсипваме в дълбока тава и печем на силна фурна. Добавяме захарта. От време на време обираме пяната, но не бъркаме. Когато сиропът се сгъсти, добавяме лимонената киселина.

Насипваме в малки бурканчета и стерилизираме 10 мин. Така приготвените кайсии са чудесна добавка за кремове, плодови салати и сладкиши.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало