Продукти:
• 1,5 кг бели череши без костилките
• 800 г захар
• 270 г гликоза или захарен сироп
• 1 г /щипка/ сладкарска боя
Начин на приготвяне:
Заливаме черешите с вода, колкото да ги покрие. Варим ги на умерен огън 1 час. Сваляме от огъня, изливаме водата и оставяме черешите в емайлиран съд.
Приготвяме сироп от 600 г захар и 500 мл вода и го оставяме да престои 1 ден. На следващия ден слагаме сиропа на огъня, добавяме 50 г захар и го кипваме. Заливаме с него черешите и ги оставяме да престоят една нощ.
На третия ден прецеждаме черешите, добавяме още 50 г захар, гликозата, кипваме го и отново заливаме черешите. Отново ги оставяме да пренощуват.
На четвъртия и петия ден постъпваме по същия начин, накрая прецеждаме, добавяме 50 г захар и сладкарската боя, кипваме сиропа, заливаме черешите. Накрая сиропът трябва да е станал гъст като мед.
Захаросаните череши съхраняваме в глинен или стъклен съд. Използваме ги за украса на сладкиши и торти.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...