Продукти:
• 12 стръка пресни аспержи
• 1 едра салата
• 1 краставица
• 20 маслини без костилките
• 8 филенца от аншоа
• 4 твърдо сварени яйца, разрязани на половинки
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 4-5 с.л. зехтин или олио
• 4 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре мазнината, оцета, горчицата, 1 стрък много ситно нарязан зелен лук, черен пипер и сол.
Почистваме и сваряваме (без да разваряваме) аспержите в подсолена вода. След това ги изваждаме и горещи ги заливаме с приготвения сос. Оставяме ги за 4-5 часа в хладилника.
Почистваме салатата и я накъсваме на парченца. Размесваме я с останалия нарязан зелен лук и наситнен магданоз.
Разстиламе сместа в голяма салатиера, разполагаме върху нея аспержите, гарнираме с нарязаните на колелца краставица, яйцата, аншоата и маслините. Заливаме със соса от мариноването на аспержите и поднасяме веднага.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...