Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета с царевица

 Пилешки бутчета с царевица

Продукти:

• 4 пилешки бутчета
• 200 г ориз
• 100 г царевица от консерва или замразена
• 4 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 150 мл пилешки бульон от кубче
• 200 г замразен грах
• 1 щипка шафран
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в леко подсолена вода. Измиваме бутчетата, подсушаваме ги и натриваме със сол и черен пипер. Нарязваме лука на по-едри парчета, а чесъна - на ситно.

Сгорещяваме олиото в тенджера и изпържваме в него бутчетата от всички страни, докато получат червеникава коричка. Сипваме царевицата, лука и чесъна и готвим 20 минути, като от време на време разбъркваме.

Сипваме бульона в тиган и го подправяме с шафрана, добавяме ориза и граха. След като кипне, готвим още 5-6 минути, наръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме. Сваляме съда от огъня.

Разпределяме ориза по чиниите. Отгоре слагаме по едно бутче заедно с царевица и лук. Сервираме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало