Кулинарни рецепти » Супа от леща с пушени ребра

 Супа от леща с пушени ребра

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. леща
• 300 г пушени ребра
• 1-2 стръка праз
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. олио /или свинска мас/
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме лещата да се вари в подсолена вода. Щом водата възври, прибавяме ребрата, а след 30 мин - ситно нарязания праз.

Приготвяме запръжка от брашното и мазнината, разреждаме и я сипваме при лещата и месото.

Когато месото започне да се отделя от ребрата, обираме го и го накъсваме на парченца, след което го връщаме в супата само да възври. Поднасяме супата, поръсена със смлян черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало