Продукти: (за 4 порции)
• 4 скилидки чесън
• 2-3 с. л. олио
• 1 с. л. оцет
• 2 пълни с. л. бадеми, нарязани на парченца
• половин диня
• 1 шепа сушени плодове (стафиди, ябълка, кайсия, круша)
• 1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесваме счукания чесън, пипера, солта, олиото и оцета, прибавяме смлените бадеми и сушените плодове, динята със собствения й сок. Държим в хладилника. Преди сервиране прибавяме кубчета лед.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...